26 oct. 2012

DOCUMENTARE - Bioritmul uman

Vechii invatati chinezi cunosteau din vremuri imemoriale orarul organelor. S-a demonstrat stiintific ca cine nu respecta si tulbura repetat ritmul interior al organismului se îmbolnaveste mai des si mai repede, uneori de boli foarte grave, care nu mai pot fi vindecate, din cauza uzurii organelor.


ORARUL BIORITMULUI UMAN

 • ORA 6 - Este ora la care organismul se trezeste, chiar daca noi vrem sa mai lenevim. Incepe productia de hormoni a corpului nostru. La aceasta ora aminoacizii, hormonii, zaharul din sange actioneaza la capacitate maxima.  
 • ORA 7 - Inima intra in viteza a cincea. Incepe productia de hormoni sexuali. Cine prefera sportul facut dimineata face o greseala, pentru ca inima este suprasolicitata. La aceasta ora trebuie servit micul dejun, dar inainte este indicat sa se bea si un pahar cu apa, pentru a ajuta digestia. 
 • ORA 8 - Organismul tanjeste dupa combustibil. Din nefericire este si ora la care au loc cele mai multe infarturi si accidente vasculare cerebrale. Este ora ideala pentru analiza sangelui. Daca o amanati pentru alta ora, compozitia sangelui va fi schimbata din cauza stresului.
 • ORA 9 - Organismul receptioneaza cel mai slab senzatia de durere si este imun fata de frica. Chimioterapia si injectiile trebuie facute acum, caci nu vor fi complicatii, iar datorita tolerantei sporite a organismului, sansele de vindecare cresc.
 • ORA 10 - Este ora invatatului, creierul este cel mai receptiv. Capacitatea de a lua decizii si de a rezolva probleme este maxima. Temperatura corpului atinge punctul superior. Acum este momentul ideal pentru a pleca la drum cu masina, atentia si reflexele fiind mult sporite.
 • ORA 11 - Organismul isi arde grasimile. Gurmanzii pot consuma orice dupa pofta inimii. Cu putin inaintea prînzului, inima si circulatia sanguina se afla în momentul lor de varf. Evitati sa mergeti la un consult cardiologic, pentru ca se poate ca diagnosticul sa nu fie cel real.
 • ORA 12 - S-a dus deja jumatate din zi. Organismul este ocupat cu producerea de acizi, iar creierul nu este deloc în forma. Aerisiti foarte bine incaperile, pentru ca creierul are nevoie de oxigen mai mult decat oricand. Stomacul este singurul organ cu adevarat activ. Se pregateste pentru a produce sucul gastric si pentru a primi mancarea.
 • ORA 13 - Scade atentia, totul este programat pentru digestie. Este ora mesei de pranz urmata de o mica relaxare. Dupa masa de pranz bila începe sa actioneze, digerand si absorbind lipidele din fluxul intestinal. Cine are probleme de sanatate, acum trebuie sa ia tratamentele specifice, pentru a activa bila. Este bine ca pranzul sa fie consumat in liniste, fara alte preocupari care po perturba digestia.
 • ORA 14 - Forta vitala este foarte scazuta. Organismul trebuie sa se odihneasca.
 • ORA 15 - Creierul se pune din nou in miscare. Ne putem continua in forta activitatea. Atentia si puterea de concentrare sunt in forma maxima. Daca aveti de lucru pentru acasa, acum este momentul.
 • ORA 16 - Trezirea creierului este urmata de revitalizarea corpului, dispus sa intre în functiune. Este ora ideala pentru un program de exercitii fizice. Plamanii si caile respiratorii sunt larg deschise. Faceti o plimbare în aer liber. La aceasta ora actioneaza cel mai bine remediile pentru stomac.
 • ORA 17 - Mainile simt nevoia sa intre in functiune. Oamenii de afaceri au o putere de convingere neobisnuita, pictorii fac minuni, scamatorii se simt în forma. Sportivii obtin acum cele mai bune rezultate. La acesta ora se inregistreaza cele mai multe recorduri sportive.
 • ORA 18 - Este ora activitatilor culturale. Simturile sunt foarte ascutite in acest moment al zilei. Papilele gustative si simturile olfactive sunt la cote maxime. Este momentul de maxima activitate in ceea ce priveste cresterea unghiilor si a parului. Corpul este insa putin obosit. Nervii reactioneaza la durere sau furie.
 • ORA 19 - Organismul este foarte dispus sa accepte tratamente, iar pielea tanjeste dupa ingrijire. Porii pielii se deschid si asimileaza produsele cosmetice. Tensiunea scade.
 • Ora 20  - Cresc capacitatile vizuale. Este momentul sa alegeti materialele si modelele vestimentare. Ultima masa a zilei nu trebuie luata mai târziu de ora 20, caci corpul reactioneaza deja într-un ritm redus. Ficatul inregistreaza o activitate intensa, bauturile alcoolice fiind mai bine tolerate la ora aceasta.
 • ORA 21 - Scade temperatura corpului si metabolismul. Nu se mai asimileaza nici un aliment. Doar stomacul si ficatul mai lucreaza.
 • ORA 22  - Ficatul nu mai lucreaza. Stop fumatului, caci in pauza ce survine in functionarea ficatului organismul absoarbe toata nicotina nefiltrata.
 • ORA 23  - Incepem sa visam cu ochii deschisi. De la aceasta ora corpul se linisteste. Nervul parasimpatic, responsabil cu acest lucru, reduce schimbul de substante, tensiunea, temperatura, activitatea cardiaca la minimum. Productia de cortizol, hormonul stresului, este oprita. Acum incepe procesul de regenerare a celulelor pielii.
 • ORA 24  - Dupa perioada maxima din activitatea sa, organismul se autoregleaza la minimum pe scala sa de functionare si se programeaza pentru maine. Este obligatoriu ca acesta ora sa ne gaseasca într-un somn profund. 
 • Noaptea - Intre orele 2 si 4, toate simturile sunt in stare de inhibitie. Este perioada catastrofelor de tot felul, a accidentelor rutiere, a naufragiilor si a accidentelor de munca. Mai bine stati acasa si plecati la drum la o ora favorabila. Intre ora 3 si 5 scade tensiunea arteriala. Dimineata retinem mai usor informatiile,dar pentru a le pastra in memorie pe termen lung trebuie repetate dupa-amiaza. 
Pentru articole similare, accesati: Colectia SANATATE MAXIMA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu