14 apr. 2010

DOCUMENTARE / Tratament – Intoxicatia alimentara

Se datoreaza consumului de alimente alterate sau contaminate chimic (legume si fructe stropite cu ierbicide sau ingrasaminte chimice). Cel mai adesea se caracterizeaza prin aparitia diareei, insotita de dureri abdominale si de o stare generala proasta.

Primul ajutor:
- Daca persoana nu a avut varsaturi in primele 6 ore, ele pot fi provocate prin gadilarea omusorului. Se spala stomacul prin administrarea unei cantitati cat mai mari de apa calda (30-35 grade) si prin provocarea din nou a varsaturilor.
- Se va administra apoi otet de mere diluat (doua lingurite de otet la 100 ml de apa), luandu-se cate o lingurita din 5 in 5 minute pana ce se termina toata cantitatea.
- Daca nu puteti lua otet de mere (stomacul nu permite), luati 2-5grame carbune medicinal la fiecare 15 minute, timp de o ora.

Regimul alimentar:
- Alimentatia se sisteaza timp de 24 ore iar pierderile de lichid din organism ce apar datorita varsaturilor sau diareei se completeaza cu infuzii din una dintre urmatoarele plante: menta, salvie sau armurariu.
- Incepand cu a doua zi se reia alimentatia treptat, cu supe de zarzavat strecurate dar sarate, cartofi copti, mere rase, branza de vaci. Daca ati consumat otet de mere, atunci timp de inca 2-3 zile se va lua un pahar de otet de mere diluat (acelasi amestec) la fiecare masa.

Remedii:
*Homeopate: Arsenicum album, Veratrum album
*Alopate: Siropuri rehidratante (Lytren, Rehydralyte sau Pedialyte).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu