10 mar. 2010

DOCUMENTARE - Despre autocunoastere

*Increderea in sine este primul secret al succesului.

*Devenirea noastra este strans legata de imaginea de baza pe care o avem despre noi insine.

*Adevaratul respect de sine vine din stapanirea de sine, din independenta autentica si interdependenta din care castiga toti cei implicati.

*Scopul auto-descoperirii nu este de a-ti remedia defectele. Scopul auto-descoperirii este de a afla cat mai multe despre tine insuti, pentru a pune in valoare ceea ce esti. Nu poti adauga ceva acolo unde n-a fost nimic, poti doar sa pui in valoare ceea ce exista deja.

*Pana cand nu ne recunoastem capacitatile si valoarea, nu putem sa vindem ceea ce avem.

*Suntem creaturi ale obiceiului. Vietile noastre se desfasoara dupa anumite tipare, pe care le luam cu noi oriunde am merge. Tiparele noastre de gandire si comportament ne determina reactiile la diferite circumstante personale, si nu circumstantele in sine. Doar constientizand aceste tipare sau obiceiuri vom putea sa alegem viata pe care ne-o dorim. Fiecare miscare a noastra, fiecare gest, fiecare intonatie si tipar de vorbire dezvaluie tiparele pe care le folosim in viata noastra in general.

*Cu cat suntem mai constienti de tiparele gandirii noastre, cu atat suntem mai flexibili si avem mai multa influenta asupra destinului propriu.

*Nu ne inventam misiunea in viata, ci mai degraba o descoperim.

*Cand cineva hotaraste cu toata seriozitatea ce anume este mai important in viata sa, ce anume vrea sa fie si sa faca cu adevarat, il cuprinde un sentiment de veneratie. Incepe sa gandeasca altfel, dintr-o perspectiva mai larga decat a zilei de azi si de maine.

*Atunci cand nu avem o imagine clara despre cine suntem, deprinderile noastre devin identitatea noastra, iar hotararea de a schimba o deprindere este o amenintare la adresa securitatii noastre.

*Atunci cand nu ne sunt clare propriile scopuri, hotararile noastre sunt usor de dezradacinat.

*Inlocuirea unei deprinderi proaste si adanc inradacinate necesita o profunda intelegere a sinelui, a principiilor si a proceselor cresterii si schimbarii.

*Un tel eficient este centrat mai ales pe rezultate si mai putin pe genul de activitate implicat.

*A te descoperi pe tine insuti este adevarata forta calauzitoare a unei cariere de succes.

*Singura modalitate de a atinge excelenta este de a intelege si de a-ti cultiva punctele forte.

*Daca nu avem o imagine clara despre ce are cu adevarat importanta, despre rezultatele pe care vrem sa le obtinem in viata, atunci ne vom lasa foarte usor distrasi de urgente.

*O strategie este o secventa de ganduri si comportamente bazate pe un set de convingeri si pe imaginea noastra despre noi insine. O data ce constientizam ce anume facem atuci cand vietile noastre merg bine si ce facem atunci cand vietile noastre nu merg bine, putem alege.


Pentru postari similare, accesati link-ul:
Colectia Dezvoltare Personala

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu