12 mar. 2010

DOCUMENTARE - Despre apa

  Apa este esenţială pentru buna funcţionare a creierului şi a corpului tău.

  Bea 8 pahare cu apă pe zi (aproximativ 2 litri). După cum susţin experţii, acest lucru nu este opţional, ci obligatoriu daca dorim să ne funcţioneze creierul la capacitate maximă. Şi dacă suntem stresaţi, trebuie să mărim la 16 numărul de pahare de apă pe zi. 90% din volumul creierului este apă, şi este principalul vehicul de transmisii electrochimice.

  Omul nu poate trai fara apa mai mult de cinci zile. Pierderea a 15-20 la suta din apa organismului provoaca moartea. La temperatura si efort moderate, omul trebuie sa bea un litru de apa in 24 de ore. Totusi, la temperaturi ridicate, pentru o buna hidratare este recomandat sa consumam doi litri de apa zilnic.

  Timpul corect pentru a bea apa va imbunatati eficacitatea ei pentru corpul uman.
- Doua pahare de apa imediat dupa trezire, ajuta la activarea organelor interne.
- Un pahar de apa cu 30 de minute inainte de o masa. Ajuta digestia.
- Un pahar de apa inainte de a face baie. Ajuta la scaderea tensiunii sanguine.
- Un pahar de apa inainte de culcare. Ajuta la evitarea unui atac cerebral sau de cord.

  Apa plata este cea mai recomandata pentru sanatatea organismului. Apa carbogazoasa (minerala) are intr-adevar substantele necesare, insa contine si mult sodiu. Apa de la robinet, pe langa clor, are multe reziduuri. Daca nu ai de ales, lasa apa sa curga la robinet macar un minut, ca sa dispara clorul.

  Toate cercetarile actuale demonstreaza necesitatea consumului zilnic a cel putin doi litri de apa. In lipsa apei, sangele devine vascos, circulatia se limiteaza la sistemul inima-creier, rinichii se blocheaza, iar toxinele acumulate pot ucide in cinci zile. Nutritionistii recomanda apa plata, in detrimentul celei carbogazoase.

  Dacă bei cel puţin 5 pahare de apă pe zi scade cu 45% riscul de cancer la colon, cu 79% riscul de cancer la sân şi cu 50% posibilităţile apariţiei cancerului de vagin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu