3 iul. 2010

DOCUMENTARE / Motivational - Cine sunt eu conteaza pentru ceilalti

O profesoara din New York s-a hotarat sa-i onoreze pe toti elevii din ultima clasa de liceu, spunandu-le ce mult inseamna pentru ea, fiecare dintre ei.

Ea a chemat pe fiecare elev in fata clasei, pe rand. Intai i-a spus fiecaruia ce mult a insemnat pentru ea si pentru clasa. Apoi i-a dat fiecaruia o panglica albastra, imprimata cu litere aurii, pe care scria "Cine sunt eu conteaza pentru ceilalti!"

Dupa aceea, profesoara a decis sa realizeze un proiect al clasei, sa vada ce impact ar avea aceasta idee asupra unei comunitati. I-a dat fiecarui student inca trei panglici si i-a instruit sa mearga si sa continue aceasta ceremonie de recunoastere a valorii cuiva, urmand ca ei sa urmareasca rezultatele, pentru a vedea cine a onorat pe cine si sa-i comunice clasei rezultatele, peste o saptamana.

Unul dintre baietii din clasa s-a dus la un director adjunct dintr-o companie din apropiere si l-a "premiat" pentru ca l-a ajutat sa-si planifice cariera. I-a oferit o panglica, prinzandu-i-o la vedere, pe camasa.

Apoi i-a mai dat doua panglici si i-a spus: "Facem un proiect de clasa pe tema recunoasterii meritelor celor din jur si ne-ar placea sa mergeti sa gasiti pe cineva pe care sa-l apreciati si sa-i dati o panglica albastra."

Mai tarziu in acea zi, directorul adjunct s-a dus la seful lui, care avea reputatia de a fi un tip morocanos. I-a spus ca il admira cu-adevarat, pentru ca era un geniu creativ.

Seful a parut foarte surprins. Directorul adjunct l-a intrebat daca ar accepta in dar panglica albastra si daca ii permite sa i-o puna in piept.

Seful lui a zis: "Da, bineinteles. " Directorul a luat o panglica albastra si a pus-o pe sacoul sefului sau, deasupra inimii.

Apoi a intrebat, oferindu-i ultima panglica, "Vreti sa luati aceasta panglica si sa o dati altcuiva, in semn de apreciere? Adolescentul care mi-a dat-o are un proiect la scoala si vrem sa ducem mai departe aceasta ceremonie a panglicilor albastre, sa vedem cum ii afecteaza ea pe oameni."

In acea seara, seful a venit acasa si s-a asezat pe canapeaua din sufragerie, alaturi de fiul sau de 14 ani care parea suparat. A spus: "Astazi mi s-a intamplat cel mai incredibil lucru. Eram in biroul meu si unul dintre angajatii mei a intrat si mi-a zis ca ma admira si mi-a dat o panglica albastra pentru ca sunt un geniu creativ. Imagineaza- ti! Crede ca sunt un geniu creativ! Apoi mi-a pus in piept o panglica albastra, pe care scrie <Cine sunt eu conteaza pentru ceilalti>. Mi-a dat o alta panglica si mi-a cerut sa gasesc la randul meu pe cineva pe care apreciez. In timp ce ma intorceam acasa, am inceput sa ma gandesc pe cine apreciez si cui pot sa-i ofer aceasta panglica. Ei bine, fiule, cred ca tu esti persoana cea mai potrivita. Vreau sa te onorez pe tine, oferindu-ti aceasta panglica. Zilele mele sunt extrem de agitate si cand vin acasa nu prea iti dau atentie. Uneori tip la tine pentru ca nu iei note suficient de bune la scoala si pentru dezordinea din dormitorul tau. Cumva, in seara asta, am vrut sa ma revansez si sa te fac sa intelegi ca tu chiar contezi pentru mine. Alaturi de mama ta, tu esti cea mai importanta persoana din viata mea. Esti un pusti minunat si te iubesc!"

Emotionat, baiatul a izbucnit in hohote de plans si nu se mai putea opri. Intregul corp ii tremura.

S-a uitat la tatal sau si i-a zis printre lacrimi: "Tata, asta-seara, mai devreme, stateam in camera mea si am scris o scrisoare pentru tine si mama, explicandu-va de ce a trebuit sa imi iau viata si va rugam sa ma iertati. Aveam de gand sa ma sinucid in noaptea asta, dupa ce voi veti fi adormit. Chiar am crezut ca nu iti pasa catusi de putin de mine. Scrisoarea e sus. Nu cred ca voi mai avea nevoie de ea."

Tatal sau a urcat in camera baiatului si a gasit o scrisoare sincera, plina de suferinta si durere.

A doua zi, seful s-a intors la lucru un om schimbat. Nu mai era morocanos si a facut tot ce-a putut, pentru ca toti angajatii lui sa afle ca, intr-adevar, cine sunt ei conteaza pentru el si pentru ceilalti!

Directorul adjunct a ajutat multi alti oameni in planificarea carierei, unul fiind fiul sefului sau si nu a uitat sa le spuna cat de important este sa le oferi celorlalti sprijinul.

In plus, tanarul si colegii sai de clasa au invatat o lectie valoroasa: "Cine esti conteaza CU ADEVARAT pentru ceilalti!”

Daca ai pe cineva care inseamna mult pentru tine, te incurajez sa ii trimiti acest mesaj si sa le dai de stire. Nu stii niciodata cat poate conta pentru cineva, o asemenea incurajare.


Penru articole similare, accesati link-ul:
Colectia MOTIVATIONAL


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu