14 apr. 2010

DOCUMENTARE / Tratament – Gripa

Este o stare acuta de cauza virala, caracterizata prin febra, frisoane, dureri de cap, dureri musculare, uneori asociate cu iritatie traheo-bronsica si dureri oculare. Uneori poate exista o participare digestiva: greata, diaree.

Regimul alimentar:
Multe lichide, sub forma de ceaiuri calde de plante medicinale (sudorifice ca socul sau teiul si vitaminizante ca macese, coacaze sau catina), 4-6 cani pe zi, legume bogate in vitaminele C si A (morcovi, sfecla rosie, varza, conopida, patrunjel, spanac, etc ), branza de vaci, iaurt, chefir etc. Se mananca putin si des, iar in primele zile ale gripei, bucatele trebuiesc fierte, inabusite sau pasate pentru protectia intestinului. Se recomanda supe si creme de zarzavat, pireuri de legume, putina varza murata, compoturi de fructe. Este indicat consumul zilnic de hrean, ceapa si usturoi.

Precautii:
Este necesar sa mergeti la medic in urmatoarele situatii:
- Daca febra se prelungeste (3-5 zile) sau temperatura creste peste 39,5 grade C.
- Daca la nivelul amigdalelor apar vezicule cu puroi sau mucus purulent.
- Daca tusea este puternica, cu dureri toracice, cu intepaturi la respiratie si cu nevoie de aer.
- Daca aveti dureri mari de cap, rigiditate a cefei, varsati, sau va deranjaza lumina.
- Daca aveti dureri la inima sau tulburari de ritm cardiac.
- Daca aveti dureri la nivelul urechilor (pericol de otita).
- Daca apar crampe abdominale si diaree.

Remedii:
*Homeopate: Gripstop, Paragrip, Gelsemium, Bryonia
*Alopate: Aspirina, ibuprofen, paracetamol

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu