31 mar. 2010

DOCUMENTARE / Motivational - Rasplata

Numele lui era Fleming si era un sarman fermier scotian.
Intr-o zi, pe cand muncea, a auzit un strigat de ajutor, venind dintr-o mlastina invecinata. Si-a lasat uneltele si a alergat la mlastina. Acolo, plin de namol, se afla un baietel ingrozit care se lupta sa scape. Fermierul Fleming l-a salvat din ceea ce urma sa fie o moarte inceata si ingrozitoare.
A doua zi, o trasura luxoasa s-a oprit la usa fermierului. Un nobil elegant a coborat din ea si s-a prezentat ca tatal baiatului pe care fermierul il salvase.
-Vreau sa te rasplatesc, a spus nobilul. I-ai salvat viata fiului meu.
-Nu; nu pot sa accept bani pentru ceea ce am facut, i-a raspuns fermierul, refuzand oferta nobilului.
In acelasi moment, fiul fermierului a aparut in usa casei.
-Acesta este fiul tau? - l-a intrebat nobilul.
-Da, a raspuns mandru fermierul.
-Hai sa facem o afacere. Lasa-ma sa-i ofer aceeasi educatie pe care o va primi si fiul meu. Daca si el este ca tatal lui, cu siguranta va deveni un om cu care sa te mandresti.
Si asta a facut. Fiul fermierului Fleming a urmat cele mai bune scoli ale vremii, a absolvit Scoala de Medicina St. Mary's Hospital Medical School, din Londra, si a ajuns cunoscut in lume ca Sir Alexander Fleming, inventatorul penicilinei.
Ani mai tarziu, fiul nobilului care fusese salvat din mlastina s-a imbolnavit de pneumonie. Ce i-a salvat viata de data aceasta? Penicilina.
Numele nobilului? Lord Randolph Churchill. Numele fiului sau? Sir Winston Churchill.

Pentru articole similare,
accesati Colectia MOTIVATIONAL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu