29 mar. 2010

DOCUMENTARE / Motivational - Foloseste-ti talentul!

Emmanuel Ninger este numele eroului povestirii noastre. Era un artist tare talentat.
Obişnuia să îşi cumpere cele necesare de la un magazin al cărui patron îl cunoştea bine. Într-una din zile, domnul Ninger şi-a plătit cumpărăturile cu o bancnotă de 20 USD.
Patronul magazinului i-a acceptat banii şi i-a pus în sertarul casei de marcat. Totuşi, acesta a remarcat că s-a murdărit pe degete cu cerneală tipografica. A devenit suspicios şi a anunţat poliţia.
Poliţiştii au obţinut un mandat de percheziţie a casei lui Emmanuel Ninger. În podul acesteia au găsit instrumente de reproducere a bancnotei de 20 USD.
Au găsit, de asemenea, 3 portrete pictate de domnul Ninger. Erau deosebite.
De fapt, dacă stai să te gândeşti, trebuia să aibă talent ca să poată reproduce bancnotele de 20 USD. A reuşit să păcălească o mulţime de persoane, până în ziua ghinionistă în care patronul acelui magazin a observat falsul.
După arestarea sa, cele 3 tablouri realizate de Emmanuel Ninger s-au vândut la o licitaţie publică cu 5.000 USD fiecare.
Interesant este că, practic, i-a luat aproximativ aceeaşi perioadă de timp pentru a picta bancnota de 20 USD cât i-a fost necesar pentru pictarea unui tablou de 5.000 USD...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu