■ Chiar si in timpul celor mai drastice diete avem nevoie de energie pentru a ne desfasura activitatile obisnuite. Una dintre conditiile reusitei unei diete este de a nu avea tot timpul senzatia de foame. Aici intervine rolul glucidelor (a dulciurilor) sau hidratilor de carbon, cum sunt numiti in termeni stiintifici. Glucidele bune sunt cele care se transforma lent in energie, dandu-ne astfel senzatia de satietate. Ele se gasesc in cereale, leguminoase, fructe uscate sau proaspete, lapte, zahar. Preferati nucile, smochinele, cerealele complete si orezul pentru a va echilibra necesarul de energie. Zaharul, contrar ideilor preconcepute, are o slaba putere calorica: 4 kilocalorii la un gram, fata de 7 Kcal/gr alcoolul si 9 kcal/gr grasimile.
■ Rolul grasimilor, atat vegetale cat si animale, este foarte important in dieta zilnica. Uleiurile de porumb, masline sau de peste contin mult mai putine calorii decat cel rafinat de floarea-soarelui si, in plus, vindeca constipatia. Luati o lingurita, dimineata, pe stomacul gol pentru a va ameliora digestia.
■ Persoanele care tin diferite cure de slabire au tendinta de a minimaliza importanta proteinelor pentru buna functionare a organismului. Muschii, cartilajele, parul si pielea au nevoie de proteine, care se gasesc in principal in carne. De aceea, vegetarienii trebuie sa inlocuiasca carnea cu ciuperci, soia, nuci, fasole sau cartofi.
■ Prin cantitatea mare de proteine (20-22 g%), dar si datorita continutului caloric scazut, carnea de pui este recomandata in majoritatea dietelor de nutritionisti pentru obezitate. Avantajul fata de "carnea rosie" este ca procentul de grasimi este mult scazut: 2-3%, fata de carnea de vita, porc sau oaie, in care proportia de lipide poate ajunge pana la 30%. Prin prezenta vitaminelor din grupul B, a fierului, fosforului, potasiului, zincului, cuprului si a altor elemente minerale, are proprietati nutritive valoroase, fiind recomandata intr-o alimentatie echilibrata, cu efecte benefice asupra tuturor grupelor de varsta, a explicat Conf. dr. Gabriela Radulian de la Institutul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice "Nicolae Paulescu".
■ Persoanele care nu pot sa-si mentina greutatea stabila dupa o cura de slabire scapa de aceasta problema daca iau timp de zece zile pe luna suplimente nutritionale cu alge marine (varech). Si femeile cu celulita sau care retin apa in tesuturi in perioada ciclului menstrual beneficiaza de ajutorul algelor. Eficienta lor se explica prin efectul de accelerare a metabolismului (arderea caloriilor) si prin actiunea varechului asupra glandei tiroide. In plus, curata arterele de depunerile de grasime, reduce usor tensiunea si vindeca adenopatiile (ganglioni umflati). Extern, din pulbere se face o pasta cu care se fac cataplasme contra reumatismului si entorselor. Deoarece contin iod, nu sunt recomandate persoanelor care sufera de hipertiroidie.
■ Obezitatea, adica depasirea cu 15 la suta a greutatii normale, reduce durata vietii cu cel putin zece ani, este concluzia unanima a medicilor nutritionisti. In special grasimea care se depune pe abdomen, specifica mai ales barbatilor, creste riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, hipertensiunii si diabetului.
■ Nici o dieta nu ne modifica aspectul corpului daca apa si grasimile din tesuturi nu sunt eliminate prin miscare. In loc sa tineti diete drastice care epuizeaza organismul, reduceti pateurile, fainoasele si bauturile acidulate pline de zahar si faceti zilnic 30 de minute de miscare, incepand cu plimbari si urcatul scarilor pe jos.
Pentru articole similare, accesati: Colectia SANATATE MAXIMA
■ Rolul grasimilor, atat vegetale cat si animale, este foarte important in dieta zilnica. Uleiurile de porumb, masline sau de peste contin mult mai putine calorii decat cel rafinat de floarea-soarelui si, in plus, vindeca constipatia. Luati o lingurita, dimineata, pe stomacul gol pentru a va ameliora digestia.
■ Persoanele care tin diferite cure de slabire au tendinta de a minimaliza importanta proteinelor pentru buna functionare a organismului. Muschii, cartilajele, parul si pielea au nevoie de proteine, care se gasesc in principal in carne. De aceea, vegetarienii trebuie sa inlocuiasca carnea cu ciuperci, soia, nuci, fasole sau cartofi.
■ Prin cantitatea mare de proteine (20-22 g%), dar si datorita continutului caloric scazut, carnea de pui este recomandata in majoritatea dietelor de nutritionisti pentru obezitate. Avantajul fata de "carnea rosie" este ca procentul de grasimi este mult scazut: 2-3%, fata de carnea de vita, porc sau oaie, in care proportia de lipide poate ajunge pana la 30%. Prin prezenta vitaminelor din grupul B, a fierului, fosforului, potasiului, zincului, cuprului si a altor elemente minerale, are proprietati nutritive valoroase, fiind recomandata intr-o alimentatie echilibrata, cu efecte benefice asupra tuturor grupelor de varsta, a explicat Conf. dr. Gabriela Radulian de la Institutul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice "Nicolae Paulescu".
■ Persoanele care nu pot sa-si mentina greutatea stabila dupa o cura de slabire scapa de aceasta problema daca iau timp de zece zile pe luna suplimente nutritionale cu alge marine (varech). Si femeile cu celulita sau care retin apa in tesuturi in perioada ciclului menstrual beneficiaza de ajutorul algelor. Eficienta lor se explica prin efectul de accelerare a metabolismului (arderea caloriilor) si prin actiunea varechului asupra glandei tiroide. In plus, curata arterele de depunerile de grasime, reduce usor tensiunea si vindeca adenopatiile (ganglioni umflati). Extern, din pulbere se face o pasta cu care se fac cataplasme contra reumatismului si entorselor. Deoarece contin iod, nu sunt recomandate persoanelor care sufera de hipertiroidie.
■ Obezitatea, adica depasirea cu 15 la suta a greutatii normale, reduce durata vietii cu cel putin zece ani, este concluzia unanima a medicilor nutritionisti. In special grasimea care se depune pe abdomen, specifica mai ales barbatilor, creste riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, hipertensiunii si diabetului.
■ Nici o dieta nu ne modifica aspectul corpului daca apa si grasimile din tesuturi nu sunt eliminate prin miscare. In loc sa tineti diete drastice care epuizeaza organismul, reduceti pateurile, fainoasele si bauturile acidulate pline de zahar si faceti zilnic 30 de minute de miscare, incepand cu plimbari si urcatul scarilor pe jos.
Pentru articole similare, accesati: Colectia SANATATE MAXIMA
Your style is so unique compared to other people I've read stuff from. Thanks for posting when you have the opportunity, Guess I'll
RăspundețiȘtergerejust bookmark this page.
Also visit my website: dieta daneza originala
I blog often and I seriously appreciate your content. Your article has truly peaked my interest.
RăspundețiȘtergereI'm going to bookmark your blog and keep checking for new details about once a week.
I subscribed to your RSS feed as well.
my web site; quest bars
Informative article, just what I was looking for.
RăspundețiȘtergereReview my blog ... quest bars
I like this website very much so much excellent information.
RăspundețiȘtergere